Verschillende factoren zijn van invloed op de conditie van uw sieraden. Het is daarom belangrijk om uw sieraden op de juiste wijze te dragen, schoon te maken en op te bergen.

Dragen

Zorg er voor dat u uw sieraden af doet voordat u gaat deelnemen aan praktische activiteiten. Water, de chemicaliën die in zeep, schoonmaakproducten en zwembadwater zitten en transpiratievocht kunnen uw sieraden aantasten. Wij raden het u daarom af om sieraden te dragen wanneer u gaat slapen, in het water gaat of deelneemt aan sportactiviteiten. Door uw sieraden tijdens deze praktische activiteiten niet te dragen voorkomt u dat uw sieraden per ongeluk beschadigd raken en verkleint u de kans dat uw sieraden aangetast worden. Hierdoor kunt u langer genieten van uw sieraden.

Verzorgingsproducten voor de huid en het haar kunnen eveneens voor een chemische reactie met uw sieraden zorgen. Door deze chemische reactie kan uw sieraad donker worden en kunnen de (half)edelstenen en/of parels aangetast worden. Het is daarom belangrijk dat u direct contact tussen uw sieraden en lotions, parfums en oliën vermijdt. Wij raden u dan ook aan om uw sieraden als laatst aan te brengen, nadat u zich heeft gekleed, uw haar heeft gedaan en uw make-up heeft aangebracht.

Opbergen

Houd er rekening mee dat Sputnik sieraden vervaardigd zijn uit (goud verguld) Sterling zilver, dat na verloop van tijd als gevolg van een natuurlijk proces donkerder kan worden. Het blootstellen van uw sieraden aan lucht, licht en vochtigheid zal dit natuurlijk proces versterken. Daarnaast is het zo dat de conditie van uw sieraden wanneer deze worden blootgesteld aan buitengewoon veel licht, warmte en vocht zal verslechteren.

Wij raden u daarom aan uw sieraden te bewaren op een droge, luchtdichte en donkere plaats, bij voorkeur in een juwelendoosje. Het bewaren van uw sieraden in de badkamer raden wij u af vanwege de dampen en het vocht. Vanwege de warmte raden wij het u af uw sieraden te bewaren in de buurt van een radiator. Om te voorkomen dat uw sieraden gekrast, beschadigd of in elkaar verweven raken, raden wij u aan elk sieraad apart te bewaren. Het zorgvuldig opbergen van uw sieraden zal ervoor zorgen dat uw sieraden langer als nieuw ogen en u er zodoende langer van kunt genieten.

Schoonmaken

U kunt uw zilveren en goud vergulde sieraden van tijd tot tijd schoonmaken om uw sieraden weer te laten schijnen en eventuele oxidatie te verwijderen. Het overmatig opwrijven van uw sieraden kan echter voor krassen zorgen of slijtage van de legering veroorzaken.

Voor het reinigen en opnieuw stralend maken van uw zilveren sieraden raden wij u aan gebruik te maken van een zachte zilverpoetsdoek. Hiermee kunt u het zilver zijn glans teruggeven en eventueel vuil verwijderen.

Wanneer u uw goud vergulde sieraden opnieuw wilt doen laten schitteren en wilt reinigen, raden wij u aan gebruik te maken van een zachte doek om uw sieraad zachtjes mee op te wrijven. Indien het gebruik van een zachte doek niet het gewenste resultaat oplevert, kunt u een bad van lauwwarm water in combinatie met een zachte tandenborstel gebruiken om uw sieraad te reinigen. Het gebruik van een zilverpoetsdoek voor het reinigen van uw goud vergulde sieraden raden wij af omdat dit de legering aan zal tasten.

Bij het reinigen van sieraden met (half)edelstenen en parels dient u altijd extra voorzichtig te zijn. Voor meer informatie of bij twijfel over hoe u uw sieraad het beste kunt reinigen kunt u contact met ons opnemen via webstore@sputnikbyrado.com.