Levering

Sputnik sieraden worden standaard geleverd in een prachtig juwelendoosje. Uit veiligheidsoverwegingen verzenden wij uw order in een neutrale verzendverpakking zonder logo van Sputnik. Alleen het postadres van Sputnik staat op de verpakking.

Wij doen ons uiterste best uw order zo snel mogelijk te verwerken en te verzenden. In principe versturen wij uw order binnen één werkdag nadat u uw order heeft geplaatst en betaald. Het kan echter voorkomen dat het verwerken van uw order meer tijd in beslag neemt. In het algemeen zal uw order binnen maximaal drie werkdagen worden verzonden.

Verzending binnen Nederland en naar België

Wij versturen uw order binnen Nederland en naar België met DHL of UPS. Uw order wordt binnen één tot twee werkdagen nadat wij het pakket aan DHL of UPS hebben overgedragen bij u aangeboden. Omdat u voor de ontvangst van uw bestelling moet tekenen, verzoeken wij u er zorg voor te dragen zelf aanwezig te zijn of er voor te zorgen dat er iemand aanwezig is die namens u het pakket in ontvangst kan nemen. Wanneer er niemand aanwezig is om het pakket in ontvangst te nemen en er voor te tekenen, zal DHL of UPS proberen het pakket bij één van uw buren te bezorgen. Indien er geen buren thuis zijn, zal DHL of UPS uw pakket de volgende dag (behalve in het weekend) opnieuw aanbieden. In het geval dat DHL of UPS bij de tweede afleverpoging opnieuw niemand aantreft, zal een briefje in uw brievenbus worden gedaan met daarop de locatie waar u het pakket af kunt halen.

Voor het verzenden van uw order binnen Nederland en naar België brengt Sputnik geen kosten in rekening wanneer het totaalbedrag van uw order groter is dan € 75.-.  Wanneer het totaalbedrag van uw order minder dan € 75.- is brengt Sputnik € 5.- verzendkosten in rekening voor het verzenden binnen Nederland en naar België.

Internationale verzending

Voor de verzending van uw order naar één van de landen zoals beneden vermeld maken wij gebruik van de diensten van UPS. Omdat er voor de ontvangst van het pakket getekend moet worden, verzoeken wij u er zorg voor te dragen dat er iemand aanwezig is die het pakket in ontvangst kan nemen.

Bezoekt u onze webstore vanuit een land dat hier beneden niet vermeld wordt, dan verzoeken wij u met ons contact op te nemen via webstore@sputnikjewelry.com. Wij kunnen dan de specifieke verzendmogelijkheden en -kosten aan u voorleggen.

Europa (EU-Lidstaten)

Wij verzenden uw order met UPS naar de volgende EU-lidstaten: Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. De levertijd bedraagt circa vier werkdagen. Voor het verzenden van uw pakket naar één van de hiervoor genoemde landen brengen wij geen verzendkosten in rekening wanneer het totaalbedrag van de order groter is dan € 250.-. Is het totaalbedrag van de order minder dan € 250.- dan brengen wij voor het verzenden van uw pakket naar één van de hiervoor genoemde landen € 15.- aan verzendkosten in rekening.

Europa (Geen EU-Lidstaten)

Wij verzenden uw order met UPS naar Noorwegen en Zwitserland, waarbij de levertijd circa vier werkdagen is. Voor het verzenden van uw order naar Noorwegen of Zwitserland brengen wij geen verzendkosten in rekening wanneer het totaalbedrag van de order groter is dan € 300.-. Is het totaalbedrag van de order minder dan € 300.- dan brengen wij voor het verzenden van uw pakket naar Noorwegen of Zwitserland € 25.- aan verzendkosten in rekening.

Wereld

Wij verzenden uw order met UPS naar Australië, Canada, Hong Kong, India, Japan, Saudi Arabië of de Verenigde Staten van America. De levertijd bedraagt circa zes werkdagen. Voor het verzenden van uw order naar Hong Kong of de Verenigde Staten van America brengen wij geen verzendkosten in rekening wanneer het totaalbedrag van de order groter is dan € 300.-. Is het totaalbedrag van de order minder dan € 300.- dan brengen wij voor het verzenden van uw pakket naar Hong Kong of de Verenigde Staten van America € 25.- aan verzendkosten in rekening. Voor het verzenden van uw order naar Australië, Canada, India, Japan of Saudi Arabië brengen wij geen verzendkosten in rekening wanneer het totaalbedrag van de order groter is dan € 500.-. Is het totaalbedrag van de order minder dan € 500.- dan brengen wij voor het verzenden van uw pakket naar Australië, Canada, India, Japan of Saudi Arabië € 45.- aan verzendkosten in rekening.

Orders die op zaterdag, zondag of op een nationale feestdag worden geplaatst, zullen de eerstvolgende werkdag worden verwerkt. Gedurende drukke perioden, zoals tijdens vakantieperiodes, kan de levertijd langer zijn.

Wij wijzen u er op dat Sputnik niet aansprakelijk is voor het verloren gaan van uw pakket of voor vertraging in de levering van uw pakket.

Retourneren

Wij doen ons uiterste best om er voor te zorgen dat u volledig tevreden bent met uw aankoop. In het geval dat uw aankoop onverhoopt niet aan uw verwachtingen voldoet of wanneer u niet volledig tevreden bent met uw aankoop, bieden wij u graag de mogelijkheid om uw aankoop te ruilen of te retourneren.

Na ontvangst van uw aankoop heeft u het recht om het pakket te openen en het sieraad te inspecteren.  Wanneer het sieraad onverhoopt niet aan uw verwachtingen voldoet en u het wenst te ruilen of te retourneren, heeft u veertien kalenderdagen de tijd om dit aan Sputnik te melden. Deze bedenktijd van veertien dagen gaat in op de dag volgend op de dag van ontvangst van het pakket. De datum waarop het pakket voor het eerst aan u is aangeboden door UPS wordt gezien als de datum van ontvangst. U mag het sieraad enkel inspecteren zoals u dat in een winkel zou doen en u mag het niet dragen tijdens deze bedenktijd. Alleen ongedragen en onbeschadigde sieraden kunnen wij ruilen of als retour accepteren.

Ik heb een account 

Om een sieraad dat u via onze webstore heeft gekocht te ruilen of te retourneren, volgt u de volgende simpele stappen:

 1. Meld uw wens om het sieraad te ruilen of te retourneren online in ‘Mijn account’ in de webstore
 2. Klik op ‘Mijn orders’
 3. Klik op ‘Ruilen’ of ‘Maak een retour aan’
 4. Volg de instructies om uw artikel te ruilen en/of een Retour Autorisatie nummer te creëren.

Binnen veertien kalenderdagen nadat u uw retourzending online in ‘Mijn account’ hebt aangemaakt moet het pakket met uw retour ons bereikt hebben.

Ik heb geen account

Om een sieraad dat u via onze webstore heeft gekocht te ruilen of te retourneren, volgt u de volgende simpele stappen:

 1. Stuur een e-mail naar webstore@sputnikjewelry.com met uw naam, datum van aankoop en ordernummer.
 2. Binnen één dag bevestigen we de ontvangst van uw e-mail.
 3. Wanneer uw verzoek tot ruilen of retourneren binnen veertien dagen wordt gedaan, bevestigen wij dat u het sieraad kunt ruilen of retourneren.

U kunt uw retour zenden naar:

Sputnik Jewelry V.O.F.

Postbus 26065

3002 EB  Rotterdam

Nederland

Het is aan u om te bepalen op welke manier u uw retour aan ons verzendt. Wij adviseren u nadrukkelijk om uw retour met een betrouwbare verzender retour te sturen en bovendien gebruik te maken van een traceerbare verzendoptie omdat u zelf verantwoordelijk bent voor het pakket totdat het ons heeft bereikt. De kosten van de verzending van uw retour komen voor uw rekening. Sputnik Jewelry aanvaardt geen aansprakelijkheid voor pakketten die verloren gaan, gestolen worden of beschadigd raken tijdens de verzending. De schade die in een voorkomend geval ontstaat blijft voor uw rekening en risico.

Bij het ontvangen van uw retouraanvraag en wanneer wij het geretourneerde sieraad hebben ontvangen zullen wij u per e-mail een bevestiging hier van sturen. Sputnik zal het aankoopbedrag binnen achtentwintig dagen, gerekend vanaf de dag volgend op de dag van levering van uw order, aan u crediteren. Het bedrag zal worden terugbetaald op dezelfde manier als u heeft betaald. Indien u verzendkosten heeft betaald worden deze, voor zover het de verzending naar en EU-lidstaat betreft, gecrediteerd. Eventuele verzendkosten in rekening gebracht voor zendingen naar landen die geen EU-lidstaat zijn worden niet gecrediteerd.

Wij wijzen u er op dat aan ons geretourneerde sieraden enkel worden geaccepteerd indien:

 • ze ongedragen, onbeschadigd en/of niet gerepareerd zijn en in hun originele verpakking zijn geretourneerd;
 • wij voordat u het sieraad retourneerde uw retourzending hebben geautoriseerd;
 • een kopie van de Retour Autorisatie in uw retourzending is bijgesloten en het Retour Autorisatie nummer duidelijk op de buitenkant van het pakket waarin u uw sieraad retour zendt staat;
 • de verzendkosten van de retourzending volledig door u zijn voldaan;
 • het pakket waarin uw retour zit binnen veertien kalenderdagen nadat u uw retourzending hebt aangemaakt bij ons bezorgd is.

Wanneer uw retourzending niet aan de hiervoor genoemde voorwaarden voldoet, zullen wij uw sieraad niet ruilen of retour nemen.

Wij wijzen u er op dat alleen sieraden die in onze webstore zijn gekocht geruild en geretourneerd kunnen worden.