Sputnik Jewelry biedt u, voor aankopen gedaan via onze webstore, een garantie van zes maanden vanaf de datum van aankoop op de vervaardiging van uw sieraad en de materialen die daarbij zijn gebruikt, behalve op de legering. De garantie dekt alleen schade aan uw sieraad die niet het gevolg is van een ongeluk, onjuist gebruik of normaal te achten slijtage.

Houd er rekening mee dat onze sieraden vervaardigd zijn uit (goud verguld) Sterling zilver, dat door het dragen van uw sieraad op den duur donkerder kan worden. Dit oxidatie-proces is een natuurlijk proces. U kunt uw sieraad met een zachte doek opwrijven om deze aanslag te verwijderen, waarbij u zich ervan bewust moet zijn dat het veelvuldig opwrijven van uw sieraad voor slijtage van de legering en krassen kan zorgen. Kijk voor meer informatie over hoe u uw sieraad kunt onderhouden bij ‘Onderhoud van uw Sputnik sieraden’.

Elk sieraad van Sputnik Jewelry is uniek door het gebruik van (half)edelstenen en parels, die in vorm, grootte en kleur kunnen verschillen. Insluitsels in (half)edelstenen kunnen voorkomen en beschouwen wij als onderdeel van hun natuurlijke schoonheid.

Wanneer u uw sieraad via onze webstore hebt gekocht en een beroep wilt doen op de garantie, kunt u contact op nemen met Sputnik Jewelry via webstore@sputnikjewelry.com. Wij verzoeken u aan te geven om welke order en welk sieraad het gaat, een korte beschrijving te geven van wat er met uw sieraad aan de hand is en om enkele foto’s bij te voegen die duidelijk maken wat er met uw sieraad aan de hand is. Wanneer u meerdere foto’s bijvoegt kunnen wij sneller inschatten wat wij voor u kunnen betekenen. Binnen zeven werkdagen ontvangt u van ons nader bericht. Wij verzoeken u ons bericht af te wachten alvorens uw sieraad naar ons te retourneren.

Indien de garantie van toepassing is zullen wij uw sieraad kosteloos repareren of vervangen. Wanneer de garantie niet van toepassing is of in het geval dat u uw sieraad langer dan zes maanden geleden hebt gekocht, kunnen wij uw sieraad repareren tegen kostprijs. De kosten verbonden aan een reparatie zullen, nadat wij een inschatting hebben gemaakt, vooraf aan u worden medegedeeld. U dient akkoord te gaan met de aan de reparatie verbonden kosten voordat wij de reparatie voor u uitvoeren.