Alles over Sputnik Jewelry

Ontdek de magische Supernatural World van Sputnik Jewelry. Een organisch rijk dat balanceert tussen feit en fictie en waar alle schepsels, groot en klein, lief en leed met elkaar delen. En meestal doen ze dat in perfecte harmonie…

Het creatieve brein achter deze magische wereld is ontwerper en kunstenaar Rado Konecnik. Door het combineren van bestaande en imaginaire natuurlijke elementen creëert hij zijn eigen organische kosmos. In dit universum zijn eencellige organismen geëvolueerd in complexe, meercellige levensvormen… en in exclusieve sieraden en verfijnde kunst.

Een hoofdrol voor edelstenen  

Uit de Supernatural World van Sputnik Jewelry komen exclusieve sieraden voort, uitgevoerd in 18 karaat goud verguld sterling zilver en met een hoofdrol voor edelstenen. Daarnaast is het de bron van waaruit tekeningen en schilderijen, geïnspireerd op de theorie van Darwin, ontstaan.

De oorbellen, ringen, armbanden en kettingen worden ontworpen in Nederland en in beperkte oplage vervaardigd in Jaipur: het wereldwijde centrum van de edelsteenslijperij. In deze ‘Roze Stad’ van India, hebben de beste ambachtslieden het voorrecht om te werken met de mooiste edelstenen ter wereld. En Rado heeft op zijn beurt het voorrecht om met deze vakmensen, en de bijzondere edelstenen van Jaipur, de Supernatural World van Sputnik Jewelry tot leven te brengen.